2013. november 30., szombat

Faldekorálás!
Sziasztok! Veletek is előfordult már,hogy untátok a szobátok falát mert egyszínű és nincsen ötletetek, hogy mivel dobjátok fel? Hát akkor most mutatok nektek pár trükköt! :)


A falat díszíthetjük házilag készített körökkel:

Elkészítésükhöz sárga, piros, világoskék, valamint világos- és sötétzöld öntapadós tapétát használtam. 


Legelőször egy vastagabb kartonlapra rajzoltam fel a sablonként szolgáló köröket egy körző segítségével. Miután ezeket kivágtam, az öntapadós tapéták hátuljára már gyorsan fel tudtam rajzolni őket. Először a legnagyobbat, majd az eggyel kisebb méretű sablon segítségével a következőt vágtam ki, és így haladtam a legkisebbig.


A körök belsejét egy szike segítségével kezdtem el vágni, hogy szép legyen a vágásél már a kezdeteknél is, viszont ollóval folytattam, mert így gyorsabban haladtam.


A munkát a nagy körökkel kezdtem. Ezeknél arra kellett ügyelni, hogy tényleg kör alakban tapadjanak a fel. 
A kisebbek felragasztása már teljesen problémamentesen ment, szinte "feldobáltam" őket a falra. :)


Miután már a fenn voltak, egy puha ronggyal átsimítottam a matricákat, hogy jobban tapadjanak.



Ez pedig a végeredmény.
Forrás: http://varazspor.blogspot.hu/2013/01/falmatrica-hazilag-korok.html#axzz2m88Gls1R


Textilt a falra!
Íme néhány ötlet. A mintás részeket textilből vágták ki de az alapot viszont a falra festették. Szerintem ez egy nagyon egyedi és ötletes megoldás a fal dekorálására.Én imádom! *-*


 Nos mint látjátok a fát a falra festették és utána textilből kivágott leveleket,madarakat ragasztottak fel.


 A virágok szárát festették és utána textilből kivágott virág"fejeket" ragasztottak fel.


Aki nagyon szeretné az órát is megcsinálhatja úgy,hogy az óralapot (amin a számok vannak) azt kiveszi és átmásolja egy átlátszó műanyagra (amit egyébkén szerintem hobby boltokban megtalálhatsz) majd egy textil darabot is kivágsz kör alakúra (vagy amilyen alakú az órád)rárakod a műanyagot és kész is. Ha minden igaz így az órád belseje is mintás lesz! :)


Nyomdázás:
Ez talán a legegyszerűbb módja a faldíszítésének és ha jól csináljuk akkor még gyönyörű is lehet.


Ezen a képen mint ahogy ti is látjátok a fél almákkal nyomdáznak a falra. (Én személy szerint nem vagyok benne biztos ,hogy ez sikerülhet, de próba szerencse)

A másik ötlet az a krumpli nyomat amit szerintem sokan ismernek.A lényege az, hogy egy krumplit félbevágunk és az egyik felébe bele vágunk valamilyen mintát a mintát befestjük és már nyomdázhatunk is.




Kézlenyomat, mint babaszoba dekoráció
Kézlenyomatok. Ha sok színes kézlenyomat kerül a falra jó elrendezésben akkor nagyon egyedi és ötletes falad lesz.


3D dekoráció:




























Hozzávalók:
Vékony fonalak vagy vastagabb cérnák
3 egyforma méretű parafa tábla (vagy egy vastag, vagy egy bútorlap)
Gombostű (sok-sok gombostű)
Ragasztópisztoly
Kétoldalas ragasztó vagy képakasztók
Fehér festék
Fehér ragasztószalag


 A 3 parafatáblát ragasszuk össze a ragasztópisztollyal.
Nyomtassunk ki egy sablont, amit vágjunk ki, ahol szükséges cellux-al ragasszuk össze, hogy ne tudjon elcsúszni.
Próbáljuk rá feliratot a táblára .
Ha szükséges ollóval vágjunk le belőle. Ne késsel vagy sniccerel, mert akkor recés lesz az oldala.
Ha ezzel megvagyunk fessük le.
Ha egy kicsit felpúposodik a felső réteg, ne foglalkozzunk vele nem fog látszani.
Ragasszunk kétoldalú ragasztót a hátuljára vagy helyezzünk fel képakasztókat.
 Helyezzük fel a sablont a parafára.
Rakjuk körbe gombostűvel a sablonunkat.
Ha végeztünk óvatosan szedjük le a sablont.










Szerintem már így is tök jól néz ki.
Akár így is el tudnám képzelni, úgy hogy ha mondjuk előtte a gombostűket lefújjuk feketére.

Kezdjünk el tekergetni. A kezdőpontnál kössünk csomót, aminek a szárát majd levágjuk.
Egyet fel, egyet le vagy, ahogy tetszik.







    Tetszőleges cseréljük a színeket.
Ha kész vagyunk a fehér ragasztószalaggal rajzoljuk körbe a széleket, hogy a parafa oldalai 
szebbek legyenek.












3D virág:



Amúgy sem szeretem a nagyméretű, fehér falfelületeket, így elhatároztam, kihozom a legjobbat belőle. Ehhez papír virágokat fogok használni, hátukon kétoldalas ragasztó kockákkal, a szirmokat pedig egy ceruza vagy toll segítségével teszem térbelivé.

Ezek a próbavirágaim, minden mintát magazin lapokon próbálok ki(egy kis újrahasznosítás:), majd ha szükséges tökéletesítem.

A pink, fekete, szürke hármas lett most a nyerő kombináció, de természetesen a környezet és az ízlés mindig fő szempont.
A virágok 5-10cm közötti méretben készülnek.
Ahhoz, hogy 3 dimenziós legyen a hatás, felpöndörítjük egy kicsit a szirmok széleit, ezt egy toll, a kisebb virágokhoz egy vékony ecset segítségével tudjuk megtenni. 
Belülről kifele, egy gyors mozdulattal felpöndörítjük, lehet jobban, lehet csak egy kicsit, kinek hogy tetszik. Érdemes előbb kipróbálni egy kis darab papíron, mert könnyen megtörik a karton, ha nem jól csináljuk.
A virágok hátuljára kis kétoldalas ragasztó kockák kerülnek, amit könnyű leszedni és nem hagy nyomot(ehhez felhívnám a figyelmeteket, hogy óvatosan kell leszedni a festett falfelületről, hogy csak a matrica jöjjön le, a fal megmaradjon). 

És mehetnek a falra. Nekem most itt meghatározó volt a foltok helye, ezért így adta ki magát a minta a falon, de lehet más formációt is alakítani, vagy ritkábban, sűrűbben rakni a virágokat, a lehetőségek száma végtelen.









 Remélem tetszik nektek is, szerintem nagyon feldobta a szobát, nem beszélve arról, hogy nem kellett kifesteni, mégis eltűntek a hibák a falról. Praktikus és egyszerű megoldás.


Lepkék:

kreatív dekoráció

kreatív dekoráció

kreatív dekoráció

 
Ez csak annyi,hogy lepkéket kell kivágni a papírból a szárnyukat behajtani és felragasztani tetszés szerinti formában a falra.A ragasztáshoz szerintem kétoldalú ragasztót használjatok és ha nagyon sok lepkét csináltok egyszerűbb formalyukasztót használni. :)


Képek a falon!:


Az előző technikával készíthetünk képet is:





A 'Madebygirl' egy sikeres amerikai online vállalkozás, amit egy fiatal grafikus lány, Jen üzemeltet. Nagyon olvasott a naponta frissülő lakberendezési blogja is, sok éredekes és értékes lakberendezési inspirációt is találtok nála. Posztereit neves lakberendezési magazinok is bemutatták, itt megrendelheted őket. De akár el is készítheted, a kiköpött mását házilag! És még azt az 'apró' hibát is orvosolhatod, hogy a szeretet helyett, szerelmet írsz... 

2

Shelley készítette el ezt a másolatot, a következő módon -hozzávalók: 2 db fatábla, alapozó festék, fedőfesték (itt feketét használtak), fehér lakkfilc, nyomtatott papír, iskolai kréta, vonalzó, ceruza.

2

Elkészítés: Lealapozod a táblákat, majd száradás után befested a kiválasztott színre. Megszerkeszted a feliratokat a kép alapján a Te méreteidre (Microsoft Publisherben készült). Ha ehhez nem értesz, a megfelelő méretben egysével is kinyomtathatod a betűket és elrendezheted úgy is. A papírok hátulját satírozd be a krétával, és helyezd a helyére.
2
Ceruzával írd át a betűket, hogy a kréta lenyomata megjelenjen a táblán. A lenyomatokat óvatosan írd át lakkfilccel, majd töltsd ki a betűket.
2
Mehet rá egy kis fedőlakk, majd a képakasztó szög. Csináld magad falikép forrása




Ezt a faliképet úgy tudjátok megcsinálni, hogy a falapot vagy a festővásznat (ami a kép alapja) lefújjátok aranyszínű festékkel és ha ez megszáradt, ragasztó csíkokat ragasztotok rá (persze ezt lehet más mintával is) majd az üres helyeket kifestitek és kész is!

Madaras falikép:

Kisebb és nagyobb gyerekekkel is megvalósítható ez a különleges festmény. Sok újságpapír kell hozzá, ollók, papírragasztó, vagy tapétaragasztó, egy feszített vászon, 1 szín akrilfesték (itt halvány bézst használtak).
különleges kép nappaliba36

Az egész vásznat borítsuk be papír montázzsal. Ezt a részt bátran bízzuk a gyerekekre, kicsi fecnikből alkossák meg a művet.
különleges kép nappaliba16

különleges kép nappaliba26
Ha kész, beragasztották az egész felületet, tegyük félre száradni. Addig keressük ki a nekünk tetsző madárkás-ágas sziluettet, (itt találtok jó párat), nyomtassuk ki, szükség esetén négyzetrácsos segítő vonalakkal, nagyítsuk fel, majd vágjuk körbe egy éles sniccerrel. Helyezzük rá a megszáradt montázsra, és rajzoljuk körbe. Végül fessük körbe az akrilfestékkel.

különleges kép nappaliba6
  Az ötlet kivitelezője, még tovább cifrázta effekt festékekkel, de szerintem jobban mutatott cifrázás nélkül. Mindenesetre szuper ötlet, köszönjük Char!


Ennyi volt a mai bejegyzés remélem tetszett! 
Sok sikert a barkácsoláshoz!

by: Zsófi